Hem / Nyheter & Event / Östergötland / Östergötland är bäst i Sverige!

Östergötland är bäst i Sverige!

Sveriges bästa UF-företag finns i Östergötland

CAN Marketing UF från Katedralskolan i Linköping vann under gårdagens SM i Ung Företagsamhet det mest prestigefyllda priset - Årets UF-företag!

UF-företaget består av Emelie Andersson, Eric Carlqvist och Oscar Nyman. CAN Marketing UF vill förbättra utomhusmiljön i Sverige genom att renovera papperskorgarna och öka tillväxten i städerna genom att erbjuda marknadsföring till ett förmånligt pris.

Företaget vann med motiveringen: 

Ett innovativt företag som haft förmågan att finna en affärsmöjlighet som hela tiden stirrat oss i ansiktet. Med mod och kämparglöd har de tagit sig an ett område där alla blir vinnare. Er kommer vi se överallt. Ert företag slänger man inte i papperskorgen!

3 SM-guld och 3 SM-silver

Utöver årets UF-företag kan CAN Marketing även stolt titulera sig som Årets tjänst och Årets Innovation.

"Det känns helt fantastiskt! Årets UF-företag var det vi satsade på och som vi verkligen ville vinna. Vårt mål är att nå ut över hela världen - där papperskorgar finns ska vi finnas. Vi är stolta att få representera Ung Företagsamhet i Östergötland och hoppas att fler få möjlighet till samma upplevelse som vi haft med vårt UF-år. Att representera Sverige i EM känns stort och kommer gynna vår marknad globalt!"  säger Oscar Nyman, CAN Marketings VD.

BioBox UF även de från Katedralskolan, nominerade sig i kategorin Årets Vara, Kings selection of sweden UF från Dackeskolan i Mjölby nominerades som Årets Hantverkare och Can Marketing nominerades även i FeedEx Access Award.  

SM i Ung Företagsamhet 2020 genomfördes i år digitalt och prisutdelningen livesändes på Facebook där bland andra Prins Daniel och näringsminister Ibrahim Baylan deltog. I kategorin Årets UF-företag har totalt 37 företag från hela Sverige tävlat om den prestigefyllda titeln som tillslut landade i Östergötland. 

Aldrig tidigare har Östergötland kammat hem så många vinster och nomineringar, totalt blev det tre vinster och tre nomineringar. Detta exakt 40 år efter att Ung Företagsamhet Sverige grundades i just Östergötland!

CAN Marketing UF får nu äran att representera Sverige under EM i Ung Företagsamhet, Company of the Year Competition, som i år genomförs digitalt och anordnas av Junior Achievement Portugal, den 22-24 juli.

Läs om alla SM-vinnare här

 

kings

 

 

 


CANbiobox

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.