Hem / Nyheter & Event / Skåne / Framtidskoll 2022

Framtidskoll 2022

Vill du ge dina elever inspiration och motivation i din undervisning? Då borde du ta en titt på Framtidskoll!

Framtidskoll är en ca 40 minuters digital sändning som innehåller inspirerande inslag på temat utbildning, jobb, framtidens arbetsmarknad, entreprenörskap, självkännedom och privatekonomi för elever i åk 8 eller åk 9. Framtidskoll ska bidra till att sätta skolans undervisning i ett större perspektiv för att skapa framtidstro och motivation hos eleverna. Vi vill synliggöra deras möjligheter att göra aktiva och medvetna val för sin framtid samt förmåga att ta ansvar och utvecklas i ett föränderligt samhälle. Framtidskoll är ett samarbete mellan Ung Företagsamhet, Swedbank och Sparbanken Skåne.

För att kunna ta del av Framtidskoll så måste eleverna jobba med Ung Företagsamhets läromedel Min Framtid och Ekonomi. Syftet med läromedlet är att utveckla elevernas livs- och karriärkunskaper genom att göra dem medvetna om sina förmågor och låta dem reflektera över framtida karriärvägar och yrkesval. Eleverna ges också praktisk träning i hur dem sköter sin privatekonomi och kunskaper om hur hushållens ekonomi samspelar med det samhällsekonomiska kretsloppet. Det finns också möjlighet att arbeta med tilläggsaktiviteter kopplat till Framtidskoll. Läs mer om läromedlet Min Framtid och Ekonomi här.

Framtidskoll är ett mycket uppskattat inslag på höstterminen bland både elever, pedagoger och studie- och yrkesvägledare. Läs mer om Framtidskoll här.

För att boka framtidskoll måste du vara registrerad på hemsidan. Boka här.

Den 15 juni bjuder vi in intresserade lärare och syv till en digital informationsträff om Framtidskoll. Under träffen går vi igenom upplägg, koncept och besvarar frågor och funderingar. Håll utkik på hemsidan och sociala medier. Välkommen!

Boka din plats på informationsträffen!
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.