UF-företagare vann guld på Yrkes-SM

UF-företagaren Anton Hasenstrauch från Alunda, Uppsala län, har vunnit guld i titeln VVS-montör på Yrkes-SM 2018.

2018-05-04

Sverige

Förutom den här guldvinsten tävlar han också på SM i Ung Företagsamhet 16-17 maj med Plåtfloristerna UF i tävlingen Årets hantverkare. Plåtfloristerna UF gör handsmidda dekorationsblommor, tillverkade av spillbitar i metall för den som inte har tid att vattna! Anton går på Fyrisskolan i Uppsala på Vvs- och Fastighetsprogrammet.

Totalt 21 600 besökare tog sig till arenaområdet vid Gränby sportfält i Uppsala för att följa Yrkes-SM 2018 på plats. Under tre dagar, mellan 25 – 27 april, visade nästa 400 av Sveriges yrkesskickligaste ungdomar upp sina färdigheter inom 59 olika yrken. Nu står medaljörerna klara och kan stolt titulera sig svenska mästare.

Yrkes-SM 2018 slog rekord i antal deltagare och antal yrken. Av de 59 yrken som deltog var 40 av dem tävlingsyrken, och bland de nästan 400 deltagarna tävlade 250 av dem om pallplatserna.

- Vi är enormt nöjda med årets Yrkes-SM och jag vill passa på att tacka alla nyfikna besökare, alla flitiga funktionärer och alla de olika branscherna som gjort mästerskapet möjligt. Jag har sett många glada miner och många drivna ungdomar under dessa tre dagar. Våra tävlande har varit bra ambassadörer för de besökande genom att visa stort engagemang och positiv inställning. Nu är det bara att säga stort grattis till alla medaljörer samt tacka och säga väl jobbat till alla som deltagit, säger Patrik Svensson, tävlingsansvarig på WorldSkills Sweden.  

 

Nyheter