Den här sidans innehåll kommer från region Stockholm. Välj Stockholm som din region här eller välj en annan region här.

UF-företaget som platsar på Svenskt Tenn?

Ett designat lyxarmband i älgskinn, producerat av hantverkare och med erfaren smyckesdesigner som rådgivare. Algiz Design UF har halvvägs in i UF-året äntligen en färdig första kollektion med ett stilrent och tidlöst unisexarmband. Det är en exklusiv produkt i liten upplaga som nu kommer ut på marknaden.

2017-01-23

Sverige

– Vi startade vårt UF-företag med idén att skapa ett smycke. Jag jagar och utifrån min erfarenhet vet jag att mycket skinn och älghorn slängs, vilket är en råvara vi vill ta vara på, säger Sofie Naumburg, VD för Algiz Design UF.

Armbandet bär tydliga skandinaviska drag och har potential att även tilltala kunder utanför Sverige. Företaget valde redan från början att ha ta hjälp av proffs, både i designprocessen och för själva tillverkningen. Den första kollektionen kommer i fem färger och nästa kollektion är redan på gång, med älghorn och återvunnet silver inbäddat.

– Vårt nätverk har varit viktigt i starten, och vi har nog haft lite tur. Min moster och kusin har kunnat hjälpa oss, inte minst i kontakten med butiker och återförsäljare, säger Klas Nordell, ekonomiansvarig i Algiz Design UF.

– Vår andra rådgivare är designer åt bland annat Svenskt Tenn och har ett gediget kontaktnät, säger Catherine Kleeberg, marknadsansvarig.

Att driva UF-företag kommer inte utan utmaningar, särskilt som företagets medlemmar går på Naturprogrammet och aktivt fått välja till kursen entreprenörskap. Däri har den största utmaningen legat, att få tiden att räcka till.

Den 20-21 mars ställer företaget ut på Entreprenörskap på riktigt 2017, som ett av närmare 700 UF-företag från Stockholmsregionen, för att möta marknaden på riktigt. Det blir också en bra värdemätare – finns det framtidsutsikter längre än UF-året?

– Vi har varit hos Svenskt Tenn som var positiva till vår idé, det är absolut ett framtidsmål att kunna ha försäljning där. Om produkten slår så fortsätter vi gärna med den efter UF-året, avslutar Klas Nordell.

Om Algiz Design UF

Algiz betyder Älg på runsvenska, logotypen är runan som står för ”älg”.

Se mer på www.instagram.com/algizdesign och gör förhandsbeställning www.algizdesign.com.se

Algiz Design UF drivs på Norra Real som individuellt val på Naturprogrammet och består av:

Sofie Naumburg, VD och Kommunikationsansvarig
Klas Nordell, Ekonomiansvarig
Milan Hedati, Säljansvarig
Catherine Kleeberg, Marknadsansvarig

Nyheter

 • Bakom framgångarna - hur arbetar Årets UF-lärare?

  Stockholm Läsåret 2014-2015 ifrågasatte skolledningen på Bromma gymnasium framtiden för UF-företagandet på skolan. Bara två år senare har Carl Kronberg övertygat skolan att satsa på UF-företagande och nu står de med en välorganiserad UF-verksamhet på skolan, 47 UF-företag och medverkan i ett projekt för UF-företagande med bas i FN:s globala mål. En resa som gjorde Carl till årets UF-lärare på 2017!
 • Nu stänger registreringen för UF-företagare! Såhär gör du för att bli klar.

  Stockholm På fredag stänger registreringen för dig som UF-företagare. Om du inte är färdigregistrerad tills dess så kommer du inte att få driva ett UF-företag i år. Hur gör du för att bli färdigregistrerad? Här kommer svaren!
 • Årets UF-skola 2017 öppnar upp för förändringsledarskap

  Stockholm Vinnarna av Årets UF-skola, Hersby gymnasium, får ta emot sitt pris av IHM Business School i form av en hel dags utbildning med tema förändring.
 • Registreringsbevis - det du behöver veta

  Stockholm Vi får många frågor om registreringsbeviset. Vad är det och hur får man som UF-företagare tag i det. Här kommer svaren!
 • Nytänkande idéer av grundskoleelever på Södertälje Science Week

  Stockholm Den 27-29 september arrangerade Södertälje Science Park halvdagsaktiviteter på teman som innovation, forskning och högre utbildning. Alla teman hade koppling till hållbarhet, teknik och naturvetenskap. Ung Företagsamhet faciliterade workshopparna och träffade över 1000 grundskoleelever i årskurs 7. Ett nytt koncept, som visade sig bli framgångsrikt.