Ung Företagsamhet: rätt väg att gå

- Ung Företagsamhet är precis rätt väg att gå för unga, säger Ewa Andersen, vd Sparbankernas riksförbund.

2017-12-18

Sverige

Sparbankerna har varit partner till Ung Företagsamhet under många år, först på regional nivå, för att under senare år stötta organisationen nationellt. 

Sparbankerna verkar framförallt i små- och medelstora städer runt om i landet och närvaron utanför storstäderna är viktig för dem.

– Vi vill behålla entreprenörer ute i landet så att inte alla samlas i storstäderna. De som har drivit UF-företag har en annan anställningsmöjlighet. Det är därför vi stöttar Ung Företagsamhet, säger Ewa. 

Ewa tycker att utbildning i entreprenörskap i skolan är viktigt och att det är bra att Ung Företagsamhet även finns på grundskolan. 

– Eftersom vår affärsidé är att följa våra kunder från att de är mycket unga och under hela livet, stöttar vi även inne skolorna. Ju tidigare unga får lära sig om entreprenörskap och företagande desto bättre. Alla kanske inte blir företagare men de lär sig så mycket genom att prova på och driva saker och ting själva, säger Ewa.

Nyheter

 • Kvinnors företagande minskar

  Sverige Under 2017 minskade det svenska entreprenörskapet. Nedgången beror uteslutande på en minskning i kvinnors entreprenörskap. Det visar den senaste GEM-rapporten, ett årligt forskningsprojekt, där entreprenörskapet analyseras i 54 länder.
 • Uppfräschat läromedel för grundskoleelever

  Sverige Ung Företagsamhets läromedel Vårt samhälle är reviderat och moderniserat. Med nya illustrationer och övningar är det nu ännu lättare att arbeta med entreprenörskap i tidigare årskurser.
 • De vill stoppa skitsnacket i omklädningsrummet

  Sverige De besöker sportklubbar och träffar 10–14-åriga pojkar för att prata om jämställdhet och schyssta attityder. Idén väcktes genom deras UF-företag Locker room talk.
 • Han driver globalt företag. Startade med UF-företag

  Sverige Alan hjälper miljontals människor över hela jorden att se vem som ringer genom sin app Truecaller. Han började med UF-företag på gymnasiet i Kungsängen.
 • Guldregn på SM i Ung Företagsamhet 2018

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet den 17 maj utsågs vinnaren av det prestigefulla priset Årets UF-företag, MerchSweden UF från Grillska gymnasiet i Västerås.