Ung Företagsamhet: rätt väg att gå

- Ung Företagsamhet är precis rätt väg att gå för unga, säger Ewa Andersen, vd Sparbankernas riksförbund.

2017-12-18

Sverige

Sparbankerna har varit partner till Ung Företagsamhet under många år, först på regional nivå, för att under senare år stötta organisationen nationellt. 

Sparbankerna verkar framförallt i små- och medelstora städer runt om i landet och närvaron utanför storstäderna är viktig för dem.

– Vi vill behålla entreprenörer ute i landet så att inte alla samlas i storstäderna. De som har drivit UF-företag har en annan anställningsmöjlighet. Det är därför vi stöttar Ung Företagsamhet, säger Ewa. 

Ewa tycker att utbildning i entreprenörskap i skolan är viktigt och att det är bra att Ung Företagsamhet även finns på grundskolan. 

– Eftersom vår affärsidé är att följa våra kunder från att de är mycket unga och under hela livet, stöttar vi även inne skolorna. Ju tidigare unga får lära sig om entreprenörskap och företagande desto bättre. Alla kanske inte blir företagare men de lär sig så mycket genom att prova på och driva saker och ting själva, säger Ewa.

Nyheter

 • De vill stoppa skitsnacket i omklädningsrummet

  Sverige De besöker sportklubbar och träffar 10–14-åriga pojkar för att prata om jämställdhet och schyssta attityder. Idén väcktes genom deras UF-företag Locker room talk.
 • Ung Företagsamhet Stockholm söker en skolinspiratör

  Sverige Har du positiva erfarenheter från ditt år som UF-företagare som du vill dela med dig av till andra? Vill du bidra till att fler ungdomar i Stockholm får testa entreprenörskap under skoltiden? Vill du ha ett självständigt och omväxlande jobb med många externa kontaktytor och möten? Då kan du vara vår nya skolinspiratör.
 • Niklas Adalberth: Jag tror på Ung Företagsamhet

  Sverige Han var med och skapade Klarna och grundade Norrsken Foundation. - Entreprenörer kommer med nya idéer och sätt att lösa olika problem som i förlängningen driver samhället framåt, säger Niklas. Därför tror han på Ung Företagsamhet.
 • David och Tommie möttes genom UF alumni

  Sverige Genom UF alumni har nyblivna alumner som befinner sig i början av sin karriär- eller bolagsresa matchats ihop med äldre alumner som kommit lite längre längst resans gång.
 • Bästa framgångstipsen för unga ledare

  Sverige Den bästa utbildningen är den man skaffar sig genom praktiska erfarenheter. Det menar Företagarnas vd Günther Mårder.