Ung Företagsamhet: rätt väg att gå

- Ung Företagsamhet är precis rätt väg att gå för unga, säger Ewa Andersen, vd Sparbankernas riksförbund.

2017-12-18

Sverige

Sparbankerna har varit partner till Ung Företagsamhet under många år, först på regional nivå, för att under senare år stötta organisationen nationellt. 

Sparbankerna verkar framförallt i små- och medelstora städer runt om i landet och närvaron utanför storstäderna är viktig för dem.

– Vi vill behålla entreprenörer ute i landet så att inte alla samlas i storstäderna. De som har drivit UF-företag har en annan anställningsmöjlighet. Det är därför vi stöttar Ung Företagsamhet, säger Ewa. 

Ewa tycker att utbildning i entreprenörskap i skolan är viktigt och att det är bra att Ung Företagsamhet även finns på grundskolan. 

– Eftersom vår affärsidé är att följa våra kunder från att de är mycket unga och under hela livet, stöttar vi även inne skolorna. Ju tidigare unga får lära sig om entreprenörskap och företagande desto bättre. Alla kanske inte blir företagare men de lär sig så mycket genom att prova på och driva saker och ting själva, säger Ewa.

Nyheter

 • Teknikstipendium för avsaltningsmaskin

  Sverige UF-företagaren Jonatan Persson har fått Ljungbergsfondens teknikpris för sin avsaltningsmaskin som med hjälp av restvärme från industrin renar havsvatten. Syftet är att bekämpa vattenkrisen och skapa en mer hållbar vattenförsörjning.
 • UF alumni Weekend - succé för sjätte året i rad

  Sverige Den sjätte upplagan av det populära UF alumni Weekend gick av stapeln i Gävle för en helg av inspiration, spännande möten och många skratt.
 • Ny digital utbildning för UF-företagare

  Sverige Nu släpper Ung Företagsamhet en ny digital utbildning för UF-företagare, Välkommen till företagsamheten. Här får eleverna bland annat lära känna Sveriges företagshistoria, hur maten hamnar på våra bord, ekonomiska begrepp och hållbart företagande.
 • Ung Företagsamhet i Sverige söker en kommunikationsansvarig

  Sverige Ung Företagsamhet gör skillnad på riktigt. Vill du bli en del av vårt team? Nu söker vi dig som vill ansvara för vår kommunikation.
 • Nyblivna UF-alumner vinner 50 000 kronor

  Sverige Familjen Spendrups delar varje år ut 50 000 kronor till UF-alumner som startar, eller vill starta, eget bolag. Årets vinnare är nu avslöjade: Team Together.