Ung Företagsamhet: rätt väg att gå

- Ung Företagsamhet är precis rätt väg att gå för unga, säger Ewa Andersen, vd Sparbankernas riksförbund.

2017-12-18

Sverige

Sparbankerna har varit partner till Ung Företagsamhet under många år, först på regional nivå, för att under senare år stötta organisationen nationellt. 

Sparbankerna verkar framförallt i små- och medelstora städer runt om i landet och närvaron utanför storstäderna är viktig för dem.

– Vi vill behålla entreprenörer ute i landet så att inte alla samlas i storstäderna. De som har drivit UF-företag har en annan anställningsmöjlighet. Det är därför vi stöttar Ung Företagsamhet, säger Ewa. 

Ewa tycker att utbildning i entreprenörskap i skolan är viktigt och att det är bra att Ung Företagsamhet även finns på grundskolan. 

– Eftersom vår affärsidé är att följa våra kunder från att de är mycket unga och under hela livet, stöttar vi även inne skolorna. Ju tidigare unga får lära sig om entreprenörskap och företagande desto bättre. Alla kanske inte blir företagare men de lär sig så mycket genom att prova på och driva saker och ting själva, säger Ewa.

Nyheter

 • Är ni årets mest kreativa UF-företag?

  Sverige Är ni UF-företaget som tänker utanför boxen? Då ska ni vara med i tävlingen Årets kreativa UF-företag. Tävlingsvärd är The Walt Disney Company Nordic och vinnaren utses på SM i Ung Företagsamhet 16-17 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö.
 • European Money Week – en temavecka om unga och ekonomi

  Sverige Den 12-18 mars infaller European Money Week. Det är en temavecka då utbildning i privatekonomi för barn och unga uppmärksammas av banker och andra finansiella aktörer runt om i Europa och världen.
 • UF-företagare träffade Petter Stordalen

  Sverige Nyligen fick fyra UF-företag träffa hotellentreprenören Petter Stordalen för att få entreprenörsskapsråd.
 • Nordea ny partner till Ung Företagsamhet

  Sverige Nordea har gått in som ny nationell guldpartner till Ung Företagsamhet Sverige. – Vi är mycket glada över att kunna vara med och bidra till att få fler unga att tycka att entreprenörskap och företagande är viktigt, säger Peter Dalmalm, ansvarig för företagsaffärer i Sverige på Nordea.
 • Knäckte koden med Ung Företagsamhet

  Sverige Hennes företag hittar sponsorer för att kunna finansiera skidåkningen och skidläger för ungdomar. Möt Helena Rapaport.