Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Grädde, socker och entreprenörskap

Grädde, socker och entreprenörskap

I Sverige har vi alltid haft duktiga entreprenörer som lyckats ta fram finurliga lösningar på stora som små problem. En viktig ingrediens i entreprenörskap (förutom grädde och socker i detta fall) är ju såklart barnasinnet. Något som SIA och Slöingeskolan i Halland, tillsammans med Ung Företagsamhet har tagit vara på.

Genom läromedlet ”Vårt samhälle” har femteklassarna på Slöingeskolan fått ta del av ett glassigt samarbete med SIA. Barnen har under vårterminen 2021 bland annat har fått träffa Stefan Carlsson, vd för SIA Glass. Frågor ställdes i alla former och smaker om allt från SIA:s försäljningssiffror till bolagets historia, eleverna är redan nyfikna entreprenörer!  

"Lite annorlunda och lärorikt att hålla presentation för den yngre generationen, många intressanta frågor" säger Stefan om besöket.

Slutligen fick eleverna reda på ett uppdrag som de fått av SIA glass: eleverna ska planera för en heldag eller en vecka med aktiviteter och kampanjer för olika målgrupper i butiken. De ska tänka både utifrån målgrupper med barn och barnfamiljer, ungdomar, vuxna och pensionärer. Och sedan utifrån aktiviteter såsom tävlingar, extraerbjudande, tema, information, kampanjer med mera.

För att sätta extra guldkant för eleverna så bjöd SIA på glass till hela klassen. Nu ser vi med spänning fram emot vad klassen ska komma med för idéer, och snart ska de även få besöka butiken för att få extra inspiration till sitt uppdrag.

Läs hela artikeln här!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.