Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Så stöttar Ung Företagsamhet och Fortnox unga entreprenörer: "De är framtiden"
Ung Företagsamhet, Fortnox, partnerskap

Så stöttar Ung Företagsamhet och Fortnox unga entreprenörer: "De är framtiden"

Fri tillgång till ekonomisystem, stöttning och mentorskap – för att skapa fler entreprenörer och företag. Det är målet för Ung Företagsamhet och Fortnox partnerskap.

Företagsplattformen Fortnox har i flera år varit en samarbetspartner till Ung Företagsamhet Sverige och är nu inne på ett nytt partnerskapsår. För Fortnox är samhällsengagemanget för hållbart företagande en röd tråd och de brinner för att bidra till att skapa fler framgångsrika företag, fler drivna entreprenörer och en återväxt bland barn och unga som ser företagandet som en möjlig framtid. Därför har de valt att investera i Ung Företagsamhet.

- Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag. Vi vill därför göra vad vi kan för att se till att detta blir verklighet. Unga entreprenörer är framtiden och för oss är det därför en självklarhet att stötta dessa i sin resa mot framgång vilken blir möjligt genom samarbetet med Ung Företagsamhet, säger Julia Björstrand, skolansvarig på Fortnox.

- Ung Företagsamhet gör det möjligt för oss att möta unga företagare redan i starten på deras resa till att bli en framgångsrik entreprenör vilket är fantastiskt. 

Genom Fortnox får både UF-elever och lärare fri tillgång till deras ekonomisystem, men även UF-alumner kan få testa det gratis under ett år. Dessutom är många av företagets medarbetare även rådgivare och mentorer åt olika UF-företag och de är även ute och träffar elever i skolorna, något Julia Björstrand verkligen uppskattar.

- När jag tänker tillbaka på året som gått och reflekterar över vad jag minns bäst från alla möten på skolor och i klassrummen så är de just glädjen från alla fantastiska, kreativa och roliga elever som jag har fått träffa. Att få vara med och stötta dem när det är svårt och målbilden om en färdig produkt känns långt bort är minst lika roligt som att få se dem briljera i sin monter och ta emot pris på scenen i sin tävlingskategori.

Som arbetsgivare, är det meriterande som jobbsökande att ha drivit ett UF-företag?

- Jag ser det absolut som en stor merit i att ha drivit UF-företag och jag tror det är många inom Fortnox som delar den meningen. Alla som någon gång har funderat på att bli entreprenör eller kanske till och med provat på att driva bolag vet vilka typ av insatser och energier som faktiskt krävs för att ro det i hamn. Just därför blir det en intressant aspekt att ta med på sitt cv. 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.