Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / UF-alumner lockar Svt:s drakar i Draknästet med skamfri scampi, avslappnande dryck och träningsapp
draknästet troopr ung företagsamhet mattias djurstedt

UF-alumner lockar Svt:s drakar i Draknästet med skamfri scampi, avslappnande dryck och träningsapp

Är skamfri scampi något för investeringssugna drakar? Det hoppas i alla fall UF-alumnen Mattias Djurstedt som medverkar i Svt:s Draknästet den 15 september. Och han är inte den enda med UF-bakgrund som deltar i årets säsong. 

Förra året gjorde de tre före detta UF-företagen Gottlery, Rawstraw och RedLocker succé i Svt:s Draknästet där de alla lyckades få investeringar från drakarna. Inför årets säsong hoppades en av drakarna, Jonas Eriksson, på fler deltagare med UF-bakgrund – och så blir det alltså. Flera gånger om.

LÄS ÄVEN: Jonas Eriksson hyllar Ung Företagsamhet inför ny säsong av Draknästet

Imorgon, torsdag, 15 september, dyker UF-alumnen Mattias Djurstedt upp för att försöka övertyga drakarna om att investera i hans ”skamfria scampi” som han själv kallar det. Det handlar alltså om hållbar och storskalig produktion av jätteräkor.  

Hur kändes det att bli uttagen till programmet? 

– Det var väldigt roligt att få en sådan unik chans, både till investering men också för att få lyfta fram vår produkt och vilken skillnad vi kan göra, säger Mattias. 

I våras öppnade han en investeringsrunda med målet att ta in 23 miljoner för att ta nästa kliv med Cresponix – återstår att se om några av drakarna är med på tåget.  

– Det var otroligt roligt och ni får se om det blev någon investering. Jag kan säga att mitt bidrag blev bra tv i alla fall, säger Mattias. 

I samma program medverkar även Zoma, från Djursholm som drevs som UF-företag förra året, med sin örtbaserade, vegansk och sockerfri dryck som ska verka avslappnande.

Senare under säsongen kommer fler deltagare med UF-bakgrund att medverka. Ett ytterligare exempel är Troopr, med flera personer med UF-bakgrund i bolaget, som medverkar 6 oktober för att försöka få med sig drakarna att investera. Exempelvis så är medgrundaren Carolina Westin tidigare UF-deltagare och hon var nyligen en av åtta UF-alumner som medverkade på Prins Daniels Entreprenörsdag.  

Företaget beskriver sig som nästa generations sociala plattform för sport och träning och har byggt en app som gör det möjligt att hitta och skapa träningsgrupper inom all sport och träning.  

– Det var superkul att få den möjligheten. Jag var hur nervös som helst innan, men när vi väl kom in så släppte det efter två sekunder. Vi har ju pitchat så många gånger tidigare, säger Carolina om medverkan utan att avslöja hur det gick.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.