Hem / Nyheter & Event / Gotland / Skolhackathon för andra året i rad på ön

Skolhackathon för andra året i rad på ön

För andra året i rad arrangerar Ung Företagsamhet, tillsammans med Fenomenalen Science Center, Skolhackathon i Minecraft. I år är temat Det klimatneutrala samhället. Skolhackathon är ett spännande koncept där mellanstadieelever på Gotland får känna delaktighet i samhällsfrågor och samtidigt lära sig mer om innovation, demokrati och entreprenörskap. 

På Gotland genomförs projektet för andra året i rad där föregående år blev en stor succé både för elever, lärare och jury. I år ser vi fram emot ett minst lika stort deltagarantal där fler unga får utveckla sitt entreprenörskap på ett lekfullt och kreativt sätt. Arbetet avslutas med en regional tävlingsdag under våren 2024 och därifrån går vinnande grupp vidare för att tävla mot klasser i hela Sverige. 

Skolhackathon i Minecraft är alltså inte bara ett koncept och ett projekt, utan även en kreativ tävling där deltagarna löser samhällsutmaningar på ett innovativt sätt. Årets tema är "Den klimatneutrala staden". Att delta i Skolhackathon ger elever och lärare möjlighet till lustfyllt och kreativt lärande, med kopplingar till flera ämnen i läroplanerna för årskurserna 4–6 i grundskolan, samt för anpassad grundskola och specialskolan. Eleverna får genom läromedlet Vårt Samhälle kunskap i samhällets uppbyggnad och att planera ett samhälle. Efter det får eleverna bygga sina egna samhällen utifrån en utmaning i Minecraft education. 

Om du är lärare eller verksam inom grundskolan på andra sätt och vill delta med din klass, registrera dig då först på ungforetagsamhet.se HÄR för att sedan anmäla din klass HÄR.

Se filmen om Skolhackathon nedan

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.