Hem / Nyheter & Event / Intresseanmälan - Globala Utmaningar 2024/2025

Intresseanmälan - Globala Utmaningar 2024/2025

Nyhet till nästa läsår är Globala Utmaningar!

Syftet med Globala Utmaningar är att föra grundskola och arbetsliv närmare varandra, ge en ökad samverkan och att få eleverna att jobba mer entreprenöriellt. Under processen får eleverna öva på en rad entreprenöriella förmågor så som kreativitet, problemlösning, samarbete, kommunikation, presentationsteknik samt att omsätta en idé till verklighet. 

Globala Utmaningar går till så att ett företag levererar ett verklighetsbaserat case till antingen lågstadiet, mellanstadiet eller högstadiet. Detta case paketeras och levereras till skolorna. Eleverna arbetar med caset under cirka tio lektionstillfällen, tar fram en lösning som utgår från de globala målen samt skapar en pitch. Sedan kommer ett avslutningsevenemang ske där företaget agerar jury och tar fram den bästa lösningen från de verklighetsbaserade caset. Väl på avslutningseventet kommer skolledare, politiker, press och näringsliv att vara på plats. 

Vi är just nu i uppstart av detta projekt och vill redan nu skicka ut intresseanmälan för dig som partnerföretag att få möjlighet att medverka under nästa läsår. 

Är du intresserad att höra mer om detta, fyll i era kontaktuppgifter så återkommer vi efter årsskiftet med mer information. 

PS: Detta är exklusivt för guldpartners!

Hör av dig till oss på Ung Företagsamhet Gävleborg vid frågor eller funderingar. 

Nuvarande partnerskap

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.