Hem / Nyheter & Event / Jönköpings län / Årets unga entreprenörer korade!

Årets unga entreprenörer korade!

Ung Företagsamhets Jönköping läns regionala mässa är nu avslutad. Närmare 1000 UF-företagare från hela länet ställde ut med 268 olika affärsidéer och tävlade i 13 olika tävlingskategorier på Elmia i Jönköping  den 27 februari 2020.

UF-företagarna har visat upp en enastående idérikedom och kreativitet – jurygrupperna har haft ett svårt men givande arbete med att utse årets bästa unga företagare. I den mest prestigefyllda tävlingen Årets UF-företag utsåg juryn Centrini UF, Gislaveds Gymnasium, Gislaved till årets främsta UF-företag. Juryns motivering:

Med ett väl genomfört projekt och stor handlingskraft har årets UF vinnande företag hanterat initiala motgångar på ett bra sätt. En snygg presentation, säljande monter och genomgående proffsighet visar driftighet i företagande. Resultatet blir en snygg produkt med en global potential där man vävt in lekfullheten vid middagsbordet.

Tävlingsvärd för tävlingen Årets UF-företag är Region Jönköpings län, prisutdelare Kristina Athlei, Regional utvecklingsdirektör.

Förutom i denna tävling utsågs vinnarna i ytterligare 12 olika tävlingar, varav två riktade mot skolan i form av Årets Lärare och Årets Skola. 

För vinnarna i flera tävlingskategorier väntar nu SM i UF-företagande i Stockholm den 18-19 maj där de kommer att tävla om titeln som svenska mästare i sin kategori. Nytt för i år är att också tvåan i kategorierna årets UF-företag, Årets Vara och Årets Tjänst kvalificerar sig till SM.  

Du kan ta del av det fullständiga resultatet och vinnarbilderna här.

För press- och media kontakta Regionchef Karolina Borg 036 - 336 69 27

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.