Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Candify UF - Månadens UF | December
Ted Strand Ludvig Lilja och Linus Ernstsson från Candify UF

Candify UF - Månadens UF | December

Månandens UF i december månad heter Candify UF. Företaget består av tre medlemmar, Linus Ernstsson(VD), Ludvig Lilja (kommunikatör) och Ted Strand(produktion, inköpare). De går tredje året på det estetiska programmet på LBS i Växjö.

Candify UF erbjuder ett stort sortiment av godis, snacks och dryck lättåtkomligt för ett så bra pris som möjligt på nätet. Idén om att sälja godis på nätet kom till då killarna i Candify redan sedan innan varit i kontakt med försäljning av godis. Intresset av dator och grafik gjorde att det tillslut blev en näthandel för godis.

När UF introducerades för killarna var valet självklart, de skulle starta ett UF-företag. De alla tre har ett stort intresse för entreprenörskap och brinner för att se sin affärsidé växa. Alla tre går det estetiska programmet på LBS i Växjö men de har olika inriktningar vilket tillför olika kompetenser. Linus som är VD i företaget har grafisk design som inriktning och sköter det grafiska på deras hemsida. Han har även kopplat sitt UF-företag till sitt gymnasiearbete. Ted och Ludvig går båda två spelgrafik, där de får lära sig om 3D men har givetvis också stor inverkan på deras plattformar.

Candify UF har fått mycket publicering i olika kanaler, exempelvis har Icanyheter och Vxonews skrivit om dem. Att synas och höras är viktigt och företaget har sina knep. De satsar mycket på samarbeten, de har exempelvis haft flera tävlingar på sina sociala medier och har fått möjlighet att lansera unika produkter.

Framtiden för Candify UF ser mycket positiv ut. De har planer att expandera och etablera sig flera olika länder. Just nu finns deras hemsida bara tillgänglig för leverans i Sverige. Enligt statistik har de fått fram att flera potentiella kunder från Norge, Danmark och Finland har varit inne i på deras hemsida. Möjligheten att expandera är alltså stor, framför allt i norden.

Läs artiklar här:

https://www.butiksnytt.se/uf-foretaget-som-siktar-hogt/

http://www.vxoweek.se/article/godisforetag-oppnar-i-vaxjo/

https://www.industritorget.se/nyheter/uf-f%C3%B6retaget+som+siktar+h%C3%B6gt!/25991/

Vill du se mer av Candify UF? Kika in här:

https://ungforetagsamhet.se/candify-uf

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.