Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / FBS Detailing UF – Månadens UF-företag i november

FBS Detailing UF – Månadens UF-företag i november

”November månad är kommen och ett nytt månadens UF är korat. Ett stort grattis till FBS Detailing UF!”

Kvartetten Theo Falk - VD, Hampus Svensson - ekonomiansvarig och Edon Bilalli -marknadsföringsansvarig går tredje året på Ekonomiprogrammet på KCM. Eleverna har med sin tjänst möjliggjort en tidseffektiv och miljövänlig lösning för människor som vill ha en uppfräschning av bilen.

”Vår affärsidé består av att underlätta för alla människor i deras vardag och ge barnfamiljer, pensionärer med flera det som de allra mest behöver, nämligen tid. Detta genom att erbjuda biltvätt och rekond på kundens hemmaplan”.

På svenska gator sker idag ca 15 miljoner biltvättar som resulterar i att ca 1000 ton olja och ca 50 ton tungmetaller rinner ner i våra dagvattensbrunnar. Edon Bilalli beskriver att det inte är många människor som reflekterar över att det är extremt skadligt för miljön, att med starka medel tvätta bilen direkt på våra gator. FBS Detailing UF utför därför biltvättningen med en brunnsmatta som bibehåller kemikalierna i materialet. ”Det bidrar till minskad miljöförstöring och till ett grönare Sverige.” konstaterar Bilalli.

Med stolthet kan UF-företaget även meddela att de arbetar tillsammans med Meguiars – ett av världens största bilvårdsmärken. Meguiars bidrar med bilvårdsprodukter och förbrukningsmaterial för att utföra kvalitativa biltvättar. FBS Detailing UF är även återförsäljare av Meguairs produkter och kommer i kombination med att erbjuda tjänsten även sälja deras produkter på skolans Öppet hus.

FBS Detailing UF har i nuläget utfört åtta biltvättar sedan försäljningsstarten för ca 1,5 vecka sedan. Killarna vill att försäljningen ska ha fortsatt högt tryck och kommer därför att arbeta mycket med marknadsföring under november. Marknadsföringen kommer till en början att ske på sociala medier och genom att dela ut flygblad utanför livsmedelsbutiker i Markaryd och Strömsnäsbruk, eftersom det är UF-företagets huvudsakliga geografiska marknad. Theo berättar att särskilt Strömsnäsbruk har en stor efterfrågan av biltvätt, eftersom samhället saknar anläggningar och denna typ av tjänst.

Theo Falk berättar avslutningsvis att han ser fram emot UF-året och allt vad det har att erbjuda.

Vill du veta mer om vad FBS Detailing UF erbjuder? Spana in deras Instagram!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.