Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Framtidskoll – där våra framtida kollegor inspireras av dagens företagare

Framtidskoll – där våra framtida kollegor inspireras av dagens företagare

Vi på Ung Företagsamhet strävar ständigt efter ett samhälle där alla unga får utveckla sin företagsamhet. Genom Framtidskoll tog vi, tillsammans med Swedbank, ett ordentligt omtag om just detta.

Under fyra olika tillfällen utbildade vi över 1200 8:e och 9:e-klassare i entreprenörskap och företagande. Varje pass gav ökade insikter i ekonomi, arbetssökande och olika yrkesmöjligheter som verkligen förbereder våra unga inför framtiden.

Eleverna fick lyssna till Thomas och Sam från Swedbank som gav råd om sparande och lån samt tipsade eleverna om hur de bör förvalta sina pengar för att de ska växa. Väldigt inspirerande, givande och framförallt viktigt för eleverna att lära sig mer om sin ekonomi.

Under inslaget Masked Business fick vi besök av företagare från olika yrkesgrupper som tillsammans utmanades på scen. De fick i uppgift att svara på diverse intervjufrågor som tydligt riktade sig till en viss yrkesgrupp. Baserat på hur väl de kunde svara på frågorna skulle publiken lista ut vilket företag varje person tillhör. Efter avslöjandet fick varje företagare berätta om vad de arbetar med och vad som är bäst med just deras jobb. Utöver en rolig utmaning för både företagare och elever gav detta en ökad insikt i framtidens arbetsmöjligheter. Vi vill rikta ett stort tack till samtliga företag som var med och inspirerade framtidens arbetskraft - Visma Spcs, Ljungby Schakt, Eniro, Atea, Microsoft, Hallabro El och Alvesta kommun.

Avslutningsvis fick eleverna lära sig hur man är en attraktiv arbetstagare och vad dagens rekryterare eftersöker. De fick bland annat tips om hur man skriver ett riktigt bra CV samt hur man bör bete sig på en arbetsintervju. Tack till Onepartner Group, Inpeople och Human Management som samtliga föreläste om just detta.

Vi tror verkligen på våra unga och genom att utbilda i entreprenörskap redan från grundskolan skapar vi goda framtida möjligheter. Genom Framtidskoll fick framtidens arbetskraft inspireras av dagens företagare och vi tog ett stort kliv för att alla unga ska få utveckla sin företagsamhet.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.