Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Lessebo kommun satsar på entreprenörskap från tidig ålder!

Lessebo kommun satsar på entreprenörskap från tidig ålder!

Som första kommun i länet har Lessebo kommun valt att öka sin investering för att fortsatt säkerställa att eleverna i grundskolan får möjlighet att träna på och utveckla sin företagsamhet genom Ung Företagsamhets läromedel.

Ung Företagsamhet är en rikstäckande, ideell organisation som grundades 1980 med 24 regionala föreningar och ett nationellt kansli med placering i Stockholm. I Kronoberg är vi ett team på fem personer som arbetar med alla grundskolor och gymnasieskolor i hela länet. Vi tror på en likvärdig skola, där alla elever, oavsett bostadsort och kommun får samma förutsättningar för framtiden. Vi vill genom våra utbildningsmetoder förbereda våra unga för framtiden.

Hösten 2022 valde Ung Företagsamhet Kronoberg att lägga ett ännu större fokus på grundskolan genom att anställa en projektledare som helhjärtat brinner för arbetet med länets grundskolor.

För oss är det självklart att eleverna behöver förberedas för framtidens arbetsliv redan i grundskolan. Samhället behöver ungdomar som är förberedda för arbetslivet och samhället behöver fler som vill, kan och vågar starta företag säger Veronica Anderberg på Ung Företagsamhet Kronoberg.

Lessebo kommun är den första kommunen i länet som har beviljat det ökade anslaget och därmed tydligt synliggör att de tror på och förstår vikten av att eleverna får träna på och utveckla sina icke kognitiva förmågor.

”Lessebo kommun anser att Ung Företagsamhets koncept är ett bra sätt att i tidig ålder få möjlighet att öva på mer praktiska och autentiska inslag. Dessutom får elever med sig andra viktiga egenskaper som inte bara har med företagandet att göra så som t ex problemlösning, samarbetsförmåga och bättre självförtroende. Det vill vi rusta våra elever med från tidig ålder”
- Elisabet Forslund, näringslivschef Lessebo kommun.

För oss som organisation är det otroligt viktigt och uppskattat med stöd från länets kommuner. Vi vet att vi gör skillnad för individ och samhälle. Vi är såklart också otroligt tacksamma för att Lessebo kommun var så snabba på att besvara vår ansökan. Tillsammans bygger vi framtiden avslutar Veronica Anderberg, Regionchef Ung Företagsamhet Kronoberg

 

UF Lessebo

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.