Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Ny satsning på grundskolan - Idéer som gör det möjligt
Se möjligheterna

Ny satsning på grundskolan - Idéer som gör det möjligt

Grundskoleelever som visar upp sina idéer för en riktig mottagare tillsammans med elever från andra skolor? Det här är möjligt genom Ung Företagsamhets digitala galleria! 

Idéer som gör det möjligt är en tilläggsaktivitet till läromedlet Se möjligheterna där eleverna får tillfälle att fördjupa sina entreprenöriella förmågor genom att arbeta i en strukturerad process där de går från tanke till prototyp. Vår rekommendation är att arbeta med denna aktivitet under några veckor, och att arbetet avslutas med en utställning där eleverna får visa upp sina slutprodukter. Idéer som gör det möjligt tränar elevernas kreativitet genom att de får öva sig på att se behov och hitta lösningar, samtidigt som de får övning i att samarbeta.

Ung Företagsamhet Kronoberg planerar att genomföra denna satsning under vårterminen 2022 med start i januari för att pågå under hela vårterminen. 

"Vår förhoppning är att kunna låta några klasser ställa ut i samband med UF Lockdown, Entreprenörskap på riktigt den 17e mars" 
- Veronica Anderberg, Regionchef Ung Företagsamhet Kronoberg. 

Ung Företagsamhet tillhandahåller handledning och utbildning, materialet är helt kostnadsfritt och det enda som krävs av lärarna och de deltagande är engagemang. 

"Det här är en fantastisk möjlighet för eleverna att få göra något annorlunda och på riktigt, eleverna brukar älska att jobba på detta sätt!"
- Isabella Hilmersson, inspiratör på Ung Företagsamhet Kronoberg. 

Klicka på knappen nedan så kan du se en film från en av pilotskolorna som jobbade med detta under oktober 2021. 

Kontakta oss mer än gärna för mer information! 

Se filmen här!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.