Hem / Nyheter & Event / Södermanland / Keltrok UF - månadens UF-företag för november

Keltrok UF - månadens UF-företag för november

Varje månad utses ett UF-företag runt om i länet till "månadens UF-företag" baserat på motivering och hur månaden har gått för företaget. Nu är det dags att presentera vinnaren av november månads UF-företag.

Månadens UF-företag för oktober är Keltrok UF från Lindengymnasiet i Katrineholm. Företaget består av Maja Radulovic som står för marknadsföringen, Amanda Gustavsson som är ekonomiansvarig och Melker Nordström som är VD i företaget.

De berättar dock att det inte 'är alltid de lyckas hålla sig till sina roller då de tycker det är väldigt roligt att samarbeta med alla olika områden vilket också leder till att fler lärdomar oss ännu mer. 

Bild på grupp

 

Vad är er affärsidé och hur kom ni på den?

Katrineholm har flera gånger blivit utsett till både Sveriges tråkigaste och fulaste stad. Instagram-kontot Mjölbypartiet har skapat en trend som går ut på att hata och se ned på Katrineholm och vi ville bryta denna negativa trend och då kom vi på våran idé som är en Katrineholms-kortlek som visar upp alla de bra sidorna med Katrineholm som vi är stolta över att kunna visa upp. Våran produkt är för den som älskar våran vackra stad och att spela kort, lika mycket som oss.

Vi har även börjat planera hur vi skulle kunna utveckla vårt företag och utvidga våran marknad till större delar av landet och vi ser verkligen att vi har en ljus framtid framför oss!

Kortlek

Vad har ni som UF-företag lyckats åstadkomma under oktober månad?

Stora delar av månaden har gått åt till pitch-tävlingen i Katrineholm som anordnas av Sörmlands sparbank som vi senare vann vilket ledde till att vi fick tävla vidare i Alumninästet. Vi har även börjat ta emot förhandsbeställningar under månaden och det går väldigt bra med försäljningen. Katrineholms kommun har även lagt en stor beställning på ca 50 kortlekar och många privatpersoner har lagt beställningar.

Det har varit en månad med mycket jobb men också mycket skratt och vi ser fram emot nästa UF-månad!

Vad har ni för mål med UF-året? 

Vårt främsta mål är att ha så roligt som möjligt, men även att lära oss så mycket som möjligt om entreprenörskap och företagande. Detta är en stor möjlighet som vi kan få ut väldigt mycket av och vi vill ta vara på alla chanser som vi får för att utvecklas vidare. Vårt stora framtida mål är självklart att kunna driva vidare UF-företaget efter UF-året. 

Hur kommer man i kontakt med er?

På våran Instagram som heter @keltrok_uf kan man lättast komma i kontakt med oss om man är intresserad av att köpa en kortlek. Där finner man även annat skoj som vi delar med oss av från våran UF-resa! Vi håller för tillfället även på att starta upp ett Facebook-konto där vi också kommer marknadsföra oss.

Har ni någon sista sak som ni vill skicka med alla som läser detta? 

Våran kortlek är den perfekta julklappen för t.ex julklappsspelet, så passa på att köpa innan de tar slut. Kanske har du en släkting som har bott i Katrineholm hela sitt liv, eller kanske har du en vän som följer Mjölbypartiet? Kortlekarna säljs idag för 99 kr/st! 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.