Hem / Nyheter & Event / Södermanland / Månadens UF-företag för april!

Månadens UF-företag för april!

Månadens UF-företag för april är Smält och Skuret UF-företag från Nyköpings Enskilda gymnasium bestående av Sebastian Sellén (VD), Hugo Svensson (Ekonomichef), Kalle Fredriksson (Marknadsföringschef), Ludvig Persson (Produktionschef)

Smält och Skuret

Vad är er affärsidé?

Vår affärsidé är att tillfredsställa behovet av att tina frusna matprodukter utan att förstöra dess kvalité, med hjälp av vår designrika och moderna upptiningsplatta.

Produkten är en upptiningsplatta, vars funktion är att tina frysta matvaror i rumstemperatur fyra gånger fortare än på en tallrik. Ingen värmekälla behövs utan upptiningsplattan är helt självständig. Du får ett klimatsmartare alternativ vid snabb upptining av frusen mat, och för dig med en stressig vardag och ett bra öga för matlagning slipper du att använda mikrovågsugnen vilket låter dig bibehålla det färska tillståndet på råvaran. Upptiningsplattan bidrar till en högre kvalité på din matlagning.

Produkt

Varför har den här månaden varit viktig för er? 

Den här månaden har varit viktig för oss främst på grund av tre saker. För det första har vi lyckats nå en omsättning på över 130.000kr till diverse olika företag och privatkunder. Sedan har vi även kvalat oss in till SM i grenen årets tillväxtföretag, där endast 6 UF-företag från hela Sverige går vidare och får tävla om första pris på SM i Älvsjö. Vi ser enormt mycket fram till det och ska göra allt vi kan för att ta hem ett guld till Sörmland! Sen så har även vår egen marknadsföringschef, Kalle Fredriksson lyckats vinna Årets unga ledare i Södermanland, och även där får tävla vidare på SM.

 

Vad har ni för mål med UF-året?

Som företag är ett av våra mål att nå en omsättning på 150.000kr innan UF-året är över. Vi har även haft som mål att individuellt utveckla oss som entreprenörer och få en större inblick i hur det är att driva ett företag. Under vår skoltid har mycket arbete gjorts teoretiskt, men att äntligen få göra det praktiskt har vart en stor ögonöppnare för oss alla.

Under SM är våra mål självklart att vinna Årets tillväxtföretag, Årets unga ledare, Årets monter och FedEx-priset, vilket vi kommer göra allt vi kan för att uppnå!

 

Hur kan man komma i kontakt med er? 

Vi finns på flera sociala platformer, såsom Instagram, Facebook och LinkedIn. Utöver detta går det att nå oss via mail och telefon.

smaltochskuret@gmail.com

072 – 513 55 55

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.