Hem / Nyheter & Event / Stockholm / Årets UF-kommun 2020

Årets UF-kommun 2020

Under årets regionala UF-mässa 18-19 februari annonserades vinnarna av utmärkelsen Årets UF-kommun 2020, som baseras på läsårsdata från 2018/19.

Sundbybergs stad toppade ranking i år, med Nacka kommun på andra plats och Täby kommun på tredje plats. De senaste två åren har Sundbybergs stad (2019) och Österåkers kommun (2018) placerat sig i topp.

Utöver pris till årets UF-kommun delades utmärkelser ut till Norrtälje kommun för bra lokal förankring och samarbete kring Ung Företagsamhet, samt till Nacka kommun för den snabba utvecklingen av Ung Företagsamhet i grundskolan under 2019.

Hela listan med årets ranking finns nedan:

Årets UF-kommun

Om kommunranking

Rankingen baseras på sex kvantitativa mätpunkter från det senast avslutade läsåret, alla med koppling till Ung Företagsamhets verksamhet kring entreprenörskap i skolan.
 

Grundskolan

  • Antal lärare registrerade hos UF i förhållande till elever i kommunen
  • Andel lärare i kommunen som gått UF utbildning
  • Andel elever i kommunen som nås av UF läromedel
     

Gymnasiet

  • Andel elever i kommunen som startar UF-företag
  • Andel elever (av de som påbörjar) som slutför UF-året
  • Ökning/minskning i antal UF-elever jfr. föregående år
     

Varför gör vi en kommunranking?

En anledning är att vi vill lyfta några kommuner varje år som jobbar på ett bra sätt med entreprenörskap i skolan och som kan vara föredömen för andra kommuner.

Vi vill också att kommunrankingen skall vara ett verktyg för kommuner som vill utvecklas inom detta område. Vi på Ung Företagsamhet vill ha en konstruktiv dialog med kommuner i länet kring vad som kan utvecklas och hur. Alla kommuner har utvecklingsområden utifrån rankingkriterier och vi vill gärna hjälpa er framåt på utvecklingsresan.

Har ni frågor om ranking eller vill ta en diskussion kring fortsatt utveckling för er kommun? Kontakta gärna regionchef Johannes Crona på e-post: johannes.crona@ungforetagsamhet.se

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.