Framtidskoll STHLM

Frågorna kring gymnasievalet och framtiden kan vara många och kännas stora, speciellt i årskurs nio. I en undersökning gjord av gymnasium.se svarade 73 % att de upplevde att det var svårt att välja gymnasieskola eller program. Vi vill ge elever i årskurs nio rätt verktyg för att stärka deras valkompetens. Därför är Framtidskoll tillbaka i höst, för sjätte året i rad!

Framtidskoll stärker elevernas valkompetens.

 

Vi vill inspirera era elever till att våga tro på sig själva och sin framtid, utan att kompromissa med skolans uppdrag. Framtidskoll har tydlig koppling till LGR 11, kap 2 och är självklart anpassat till studie- och yrkesvägledningsuppdraget som ska genomsyra alla skolämnen.

Innehåll

Framtidskoll arbetar aktivt med att lyfta fram olika förebilder, för att så många elever som möjligt ska kunna relatera till programmet. Under ett 45 minuters tv-program får eleverna möta inspirerande personer som på ett konkret sätt delar sina erfarenheter och tankar om gymnasieval, självkännedom, arbetsmarknad, privatekonomi och entreprenörskap. Eleverna får bland annat träffa Tina Brahimzadeh, Framtidskolls reporter, Victor Ganguly, Framtidskolls programledare, Arturo Arques, privatekonom Swedbank och Sparbankerna, David Spak, studie- och karriärvägledare och Ann-Therese Enarsson, vd Futurion.

Framtidskoll sänds som ett tv-program vid fyra tillfällen under höstterminen 2021. Det digitala formatet innebär att ni på skolan kan samla era elever i klassrummet och via en webblänk titta på tv-programmet vid det specifika datumet ni anmält er till. Programmet kommer ligga upp mellan kl. 8:00-12:00, vi rekommenderar att man tittar programmet i sin helhet med möjlighet att pausa i mitten för att ta en bensträckare.

Datum att välja på:
13 oktober 
10 november 
1 december
16 december 

Framtidskoll är kostnadsfritt för de flesta kommuner i region Stockholm. 

Samarbetspartner till Framtidskoll

Kontakt

Elin Henningsson
Projektledare, Stockholm
Kontakta mig om:
Du är lärare, skolledare eller SYV och vill veta mer om Ung Företagsamhet på grundskolan.