Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Månadens UF i mars

Månadens UF i mars

Stort grattis till H.M Smycke UF och Y.M UF som tillsammans är Månadens UF i mars!

Två UF-företag från Lessebo Gymnasieskola som i år har tagit möjligheten att driva UF-företag. H.M Smycke UF drivs av Hannan Kassim och Miriam Mohammed, vars affärsidé är att sälja personliga namnhalsband. Y.M UF drivs av Younes Hosseini och Mohammad Haj Khalaf som tillverkar T-shirts med unika tryck på. Eleverna går introduktionsprogrammet och har verkligen sett fram emot UF-året. ”Efter förra årets stora uppmärksamhet och publicitet om UF-företagen på Lessebo Gymnasieskola, har upplevelsen med UF-företagandet känts nära och verkligt för eleverna” berättar undervisande lärare Camilla Linnér.

UF-företagen har själva kommit på sina affärsidéer som de har arbetat med under hela året. Företagsmedlemmarna i H.M Smycke UF beslutade sig för att sälja namnhalsband, eftersom Hannan Kassim sedan tidigare hade ett liknande halsband och de båda var överens om att det var ett fint smycke som passar till alla tillfällen. Killarna i Y.M UF kom på sin affärsidé genom att Younes Hosseini tycker om att rita och Mohammad Haj Khalaf har ett intresse för kläder, vilket resulterade i en kombination av dem båda. Camilla Linnér stöttade upp eleverna och möjliggjorde att UF-företagandet kunde kombineras med syslöjden. ”Adis Curan som arbetar som syslöjdslärare hade vid detta tillfälle precis köpt in en ny tryckmaskin, vilket gjorde att vi kunde ha ett bra samarbete och eleverna kunde testa maskinen under UF-året”

Båda UF-företagen har sålt sina produkter på rasterna under skoltid. ”Det är väldigt roligt att sälja till klasskompisar och andra vänner” berättar Hannan Kassim. Ambitionen från Camilla Linnér är även att UF-företagarna ska få möjligheten att sälja på andra platser och under andra tillfällen i Lessebo. ”Vi ser det som en fantastisk upplevelse för eleverna som väljer att driva UF-företag. Det är något stort som dem får ta del av och eleverna växer med UF-företagandet. Bara att de lär sig att ta steget att träffa nya människor kommer att gynna dem i framtiden.”

Vill du veta mer om Y.M UF och H.M Smycke UF?

Läs mer om Y.M UF här

Läs mer om H.M Smycke UF här

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.