Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / OSÉO UF – Månadens UF-företag i oktober

OSÉO UF – Månadens UF-företag i oktober

Stort grattis till OSÉO UF som har blivit årets första Månadens UF!

OSÉO UF är ett av UF-företagen i Kronoberg som precis startat upp sitt företag. Kvartetten bestående av Alma Spjutö - VD, Ella Eldnor – ekonomiansvarig, Kelly Olsson - produktansvarig och Adaobi Ohiri – hållbarhetsansvarig, går tredje året på handelsprogrammet på Kungsmadsskolan.

UF-företagets affärsidé är att erbjuda hemmagjorda inredningsartiklar med en personlig och unik tvist. Tanken är att skapa en fin detalj i naturens färger som passar i alla hem. Inledningsvis kommer UF-företaget erbjuda karaffer och ljuslyktor som de själva dekorerar med torkade blommor och blad. OSÉO UF har en vision om att ta vara på det som redan finns och strävar efter ett hållbart företagande under hela sitt UF-år. I inledande skede kommer produkterna dekoreras med blomblad från Stadsträdgården i Växjö som annars hade slängts. Dessutom berättar Alma Spjutö att de plockat växter i sina egna trädgårdar innan de vissnade ner. Eleverna kommer till en början att dekorera karaffer och ljuslyktor som skänkts till dem, helt i återbrukslinjen.

Det har varit en intensiv start för UF-företaget. I uppstarten hade eleverna mängder av affärsidéer och det tog lång tid innan de slutligen kunde enas om en affärsidé som för alla kändes helt rätt. Idén växte fram i samband med att de sökte inspiration via Pinterest och såg en liknande produkt – en behållare fylld med torkade blommor. Det blev då uppenbart för dem att de var den idén de skulle satsa på, fast på deras sätt.

Under oktober ska eleverna starta upp sitt UF-företag – på riktigt. De ska delta Kungsmadsskolans öppet hus och redan då skapa sitt första säljtillfälle. Produktionen startar och det gedigna handarbetet påbörjas. De ska limma på torkade blommor och blad med vattenbaserad decoupagelack. Dessutom ska de slutföra alla administrativa punkter som att besöka Swedbank för att starta bankkonto bland annat, allt för att kunna fokusera på produktion, marknadsföring och försäljning. OSÉO UF hoppas på ett lärorikt år för att få mycket erfarenhet med sig till framtiden.

”Om vi som litet UF kan göra skillnad så är bara det väldigt bra. Vi vill ta tillvara på alla tillfällen som ges”
- Ella Eldnor, OSEO UF

Vill du få in mer hållbara detaljer i ditt hem? Spana in deras Instagram här.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.