Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Rekordmånga driver UF-företag

Rekordmånga driver UF-företag

Hela 801 gymnasieelever i Kronoberg driver UF-företag i år. – Det är glädjande att se att UF-företagandet ökar från år till år, säger Sara Almkvist regionchef, Ung Företagsamhet Kronobergs Län.

33 706 gymnasieelever driver UF-företag i Sverige läsåret 2019/2020. I Kronoberg uppgår siffran till 801, vilket är en ökning med 84 elever sedan förra året.

Årets siffror visar, precis som förra årets, att det är populärt att driva UF-företag på många högskoleförberedande program medan andelen UF-elever är fortsatt relativt låg på yrkesförberedande program.

– Det är glädjande att se att UF-företagandet ökar från år till år. Samtidigt är det viktigt att fler elever på fler program får möjlighet att prova sin företagsamhet och sin kreativitet. Till exempel elever på teoretiska och yrkesförberedande program som ska direkt ut i ett liv som företagare eller som anställda i småföretag. De borde givetvis få öva på sitt entreprenörskap inom ramen för sin skolgång, säger Sara Almkvist.

Forskning visar att personer som drivit UF-företag i gymnasiet oftare startar företag än andra, har lägre arbetslöshet och tjänar mer.

- Ung Företagsamhet gör skillnad både för enskilda människor och för samhället, säger Sara Almkvist.

För mer statistik klicka här.

För mer information, kontakta:

Sara Almkvist, Ung Företagsamhet Kronoberg

E-post: sara.almkvist@ungforetagsamhet.se

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat över 450 000 gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även med entreprenörskap i grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Vi driver även nätverket UF-alumni. Vi har 24 regionkontor, ett nationellt kansli och ca 100 anställda i hela landet och stöds av offentliga medel och det privata näringslivet.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.