Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Så var UF-året igång på riktigt!

Så var UF-året igång på riktigt!

DJ på scen, strålkastarljus och en stor dos av energi och glädje mötte igår 800 elever i Konserthuset i Växjö.

Igår samlades länets nya UF-företagare för att tillsammans med Ung Företagsamhet Kronoberg dra igång det här UF-året. Dj Angray stod för musiken och på scen stod UF-alumner, företagare och tidigare SM-vinnare.

Varje år startar fler än 600 000 elever UF-företag runt om i hela Sverige, fler än 900 av dessa finns i Kronobergs län. Startupen är startskottet för det här UF-året. Vi vill ge eleverna inspiration, mervärde och information de kan ha nytta av det kommande läsåret säger Emelie Önnestam, projektledare för eventet tillika dagens konferencier.

Innan eleverna släpptes in i Kristina-Nilsson salen fick de mingla, tävla och prata med lokala partnerföretag i lobbyn. Här fick de tips inför stundande utmaningar och kan passa på att knyta nya kontakter som är värdefulla för framtiden. En första kontakt med näringslivet.

Bakom alla ballonger, all energi och glädje finns ett viktigt budskap - här sitter länets framtid. Vi är en samhällsaktör som gör skillnad för individ och samhälle. UF-alumner startar fler företag, de har färre sjukdagar och i genomsnitt en högre lön. Det är dessa ungdomar som bygger morgondagen och just därför bör alla elever ges möjlighet att driva UF-företag säger Veronica Anderberg, regionchef på Ung Företagsamhet Kronoberg.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.