Hem / Nyheter & Event / Stockholm / För sjätte året i rad genomförs succén Framtidskoll

För sjätte året i rad genomförs succén Framtidskoll

Förra året deltog över 8000 elever i årskurs nio från Stockholmsregionen och programmet var väldigt uppskattat. I höst är Framtidskoll tillbaka för sjätte året i rad och vi hoppas att ännu fler elever får möjligheten att ta del av programmet, säger Elin Henningsson, projektledare för Framtidskoll.

Frågorna kring gymnasievalet och framtiden kan vara många och kännas stora, speciellt i årskurs nio. I en undersökning gjord av gymnasium.se svarade 73 % att de upplevde att det var svårt att välja gymnasieskola eller program. Genom Framtidskoll får elever i årskurs nio rätt verktyg för att stärka sin valkompetens.

Under ett 50 minuters tv-program inspireras eleverna till att våga tro på sig själva och sin framtid. Fokus ligger på gymnasievalet men vi tar även upp aktuella ämnen som sommarjobb, framtidens arbetsmarknad, privatekonomi och entreprenörskap. Framtidskoll har en tydlig koppling till LGR 11, kap 2 och är väl anpassat till studie- och yrkesvägledningsuppdraget som ska genomsyra alla skolämnen.

Vi vill att så många elever som möjligt ska kunna relatera till programmet. Därför jobbar vi aktivt med att lyfta fram olika typer av förebilder. Eleverna får bland annat träffa Tina Brahimzadeh, föreläsare och konferencier, Victor Ganguly, podcastproducent och föreläsare, Arturo Arques, privatekonom från Swedbank och David Spak, studie- och karriärvägledare som vann Årets vägledare 2019, avslutar Elin Henningsson.

 

Läs mer och boka Framtidskoll
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.