Hem / Nyheter & Event / Värmland / Grundskoleutmaning 2021/2022

Grundskoleutmaning 2021/2022

Grundskoleutmaning - Ung Företagsamhet Värmland

Ung Företagsamhet Värmland vill varje år ge grundskoleelever i Värmland en utmaning som främjar kreativitet, entreprenörskap och problemlösning. Detta görs genom att varje år ge eleverna ett skarpt case från ett lokalt företag. Eleverna får själva komma på lösningar, skissa på sina idéer, skapa prototyper och till sist presentera sitt resultat. 

Syftet med grundskoleutmaningen är att föra skola och arbetsliv närmare varandra, ge en ökad samverkan och att få eleverna att jobba mer entreprenöriellt. Det är även en bra hjälp till dig som lärare att arbeta med entreprenörskap i ett verklighetsförankrat format. De får jobba autentiskt med ett riktigt case och får presentera lösningar för ett verkligt företag som mottagare.

Under processen får eleverna öva på en rad entreprenöriella förmågor så som kreativitet, problemlösning, samarbete, kommunikation, presentationsteknik samt att omsätta en idé till verklighet.

Embracer Group - Åk. 4-6

Embracer Group ger årskurs 4-6 möjlighet att designa sitt eget drömspel! 

Utmaningen går ut på att skapa ett spel genom en spelhandling, ett syfte och ett mål för spelaren. När spelidén är skapad ska karaktärer, miljöer och färger bestämmas utifrån handlingen. Tillvägagångssättet är valfritt - skissa på papper eller i ett program, bygg ihop ett spel med lego, kartong, lera eller varför inte spela in en film? Anmäl dig här!

Läs mer

 

Nordic Paper - Åk. 4-6

Nordic Paper vill ha hållbara idéer från årskurs 4-6 i Värmland! Vad kan tillverkas i papper som idag är tillverkat i plast? 

Nordic paper erbjuder ett av världens starkaste papper som används bland annat till att göra säckar, påsar, möbler, tändstickor, byggmaterial och förpackningar till mat. Eleverna får se sig omkring och fundera på saker som är tillverkat i plast som skulle kunna göras i papper istället. Här tränas kreativitet, fantasi och hållbarhetstänk när eleverna får skissa upp en befintlig produkt som kan göras bättre eller komma på en helt ny. Tillvägagångssättet är valfritt - skissa på papper eller i ett program, bygg ihop ett spel med lego, kartong, lera eller varför inte spela in en film? Anmäl dig här!

Läs mer

 

HSB - Åk. 7-9

HSB Värmland vill ha hjälp av årskurs 7-9 i Värmland! Hur önskar våra värmländska ungdomar bo när de flyttar till ett av sina första boenden? 

HSB vill ständigt förbättra och anpassa boendet till efterfrågan. För att redan nu ta del av framtidens bostäder vill HSB ta del av kloka idéer och drömmar av alla elever i årskurs 7-9 i Värmland. Låt eleverna få börja drömma sig bort till sin första bostad och vara med och påverka hur den ska se ut, vart den ska byggas och vad som är viktigt. Eleverna får klura på hur viktigt det är med t ex hållbarhet, om bostaden ska vara centralt belägen eller ute på landet och framförallt designa den.

Tillvägagångssättet är valfritt - skissa på papper eller i ett program. Du kan även skapa lägenheten utav lego, kartong, lera eller något helt annat. Du avgör hur du presenterar din drömbostad. En beskrivning av viktiga delar i din drömbostad ska komplettera dina ritningar. Anmäl dig här!

Läs mer

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.