Den här sidans innehåll kommer från region Stockholm. Välj Stockholm som din region här eller välj en annan region här.

För dig som skolledare

Ung Företagsamhet har jobbat med att stötta utvecklingen av entreprenörskap i skolan sedan 1980-talet. UF-företagande passar alla gymnasieprogram och tack vare stor flexibilitet även introduktionsprogrammen. Vi är en redan betald resurs och hjälper kostnadsfritt dig och din skola att forma ett upplägg som passar er.

Stockholm

 
Ge alla elever samma möjlighet

Var fjärde gymnasieelev driver UF-företag i år, varav närmare 6000 elever i Stockholm. Men alla borde få chansen. Genom våra partners, Stockholms kommuner och Skolverket har vi möjlighet att erbjuda kostnadsfria fortbildningar och utvecklingsmöten. Låt oss hjälpa er att forma ett lustfyllt upplägg som följer relevanta kursplaner.

Vi ger din skola tillgång till

  • Kostnadsfria fortbildningar för lärare
  • Beprövad grund för ämnesintegrerat lärande som passar alla gymnasieprogram och sätter elevens lust i centrum
  • Tävlingar, mässor och klassrumsföreläsningar som engagerar elever.
  • En processutbildning som stöttas av vårt läromedel 

Våra pedagoger hjälper din skola att komma vidare

 

UF-företagande ger resultat

Sedan 2011 har skolan i uppdrag att bidra till att eleverna utvecklar kunskaper och förhållningssätt som främjar entreprenörskap, företagande och innovationstänkande. Med processutbildningen UF-företagande möter ni fullt ut de krav som ställs. 

Studier som gjorts visar slående effekter av UF-företagande, både på individ- och samhällsnivå. Elever som drivit UF-företag har senare i livet färre arbetslöshetsdagar, högre årslön och i större utsträckning chefsposter än de som inte drivit UF-företag. Dessutom startas fler och mer livskraftiga företag av de som redan drivit företag på gymnasiet.