Den här sidans innehåll kommer från region Dalarna. Välj Dalarna som din region här eller välj en annan region här.

DM2017 - Tävlingsresultat

Här är alla resultat och motiveringar från Dalamästerskapen2017!

Dalarna

 

Årets UF-företag

1:a    Sammy UF

Med en professionalism som imponerar och överstiger många etablerade har årets UF-företag i Dalarna levererat i samtliga delmoment. Deras lösning ligger i tiden och har en potential till kommersiell framgång på en reell marknad.

Delad 2:a    See Mee UF, Fellowship UF och Dalaknappen UF
Delad 5:e    ALV UF och Tassar UF

 

Årets Monter

1:a    Fellowship UF

Med ett tydligt budskap som berör oss alla har man skapat en originell monter med en stark koppling till varan. Försäljningstekniken är genuin och äkta och budskapet når hela vägen fram. 

Delad 2:a    See Mee UF, Fotograf Orr UF och KavelKullorna UF

 

Årets Säljare

1:a    David Stenholm, LugnetIT UF

En säljares största utmaningar är att hantera kundens invändningar och att ta sig till avslut. Det här löste Årets säljare med stor känsla och finess.

Dald 2:a    Lovisa Westgårds, See Mee UF, Clara Skoglund, See Mee UF och Julia Karlsson, Marbleistic UF
Delad 5:e    Emil Lisell, Made by Rättvik UF och Louise Gabrielsson, On the go UF

 

Årets Vara

1:a    Fellowship UF

Vinnare av årets vara har lyckats sälja sin produkt innan den fanns. Man har med god lönsamhet och genom flera försäljningskanaler visat stor potential. Men sin unika kompetens och flera led förädlad produkt som berör och ger ökad förståelse. 
Ska ni åka någonstans så åk till Stockholm och sprid budskapet – Fellowship UF.

Delad 2:a    Tassar UF, ALV UF och See mee UF

 

Årets Tjänst

1:a    Interact UF

Med stort engagemang och med öra mot marken har de på en begränsad marknad lyckats. Företaget har utvecklat och marknadsanpassat sin tjänst med stor framtida potential som bidrar till samhällsnyttan.

Delad 2:a    Eliijas Hair and Tatto UF, Glada fiskens simskola UF och ThinkLocal UF

 

Årets Hållbara företagande 

1:a    Fellowship UF

Med stort engagemang, glädje och entusiasm bidrar de till ökad inkludering och möter samhällets behov av en större förståelse om livet på flykt. Detta gör de genom att lyssna på och sprida autentiska berättelser om några medmänniskors livsöden.

Delad 2:a    Siljans Fläsk UF, Tassar UF och Dandelion UF

 

Årets Produktutveckling

1:a    Sammy UF

Med ett genomtänkt kundrelaterat arbetssätt har företaget hittat en oexploaterad marknad med deras innovativa lösning. Ert proffsiga entreprenörskap, hoppas vi ska ta er långt i SM!

Delad 2:a    Tassar UF, Fellowship UF och Smartnote UF

 

Årets Hantverk

1:a    Tjugofyra/sju Jewlery UF

Ett traditionellt hantverk som förs vidare och utvecklas till modern design. Hantverket är helt igenom egenhändigt utfört med stor kunskap om material och tillverkningsprocess. Från ursprungsmaterial till paketerad slutprodukt. Från dåtid till nutid med hög kvalité och elegans. Från ringbrynjor till ringsmycken.

Delad 2:a    Handcrafted Wood Art UF, Tassar UF och Kavelkullorna UF

 

Vinnarna i tävlingarna ovan har kvalificerat sig till SM i Ung Företagsamhet och de nationella tävlingarna där. Dessutom har See Mee UFTassar UF och Dalaknappen UF kvalificerat sig till SM som hålls påStockholmsmässan i Älvsjö 8-9 maj.

 

Årets Tillväxtföretag

1:a    Sammy UF

Med engagemang, kompetens och nytänk har företaget skapat en affärsidé som belyser ett aktuellt samhällsproblem. Genom en skalbar tjänst som är applicerbar på en väl definierad marknad har de lagt grunden för en stark framtida tillväxt.

Delad 2:a    Green Selection UF, Pocket Guard UF och Dalaknappen UF
Delad 5:a    Think Local UF och Finance you UF

 

Publikens favorit

Vinnare    Clean Kitchen UF

Publikens favorit är ett företag där personalen båda motiverar och inspirerar kunderna. Tjejerna har verkligen kämpat med försäljningen och slitit med monterbygget då den utstrålar en hemtrevlig känsla. Vem kan undgå att köpa en handduk..?

 

Årets UF-lärare

Vinnare   Maisy Borg, Leksands gymnasium

Årets lärare har lång erfarenhet av skola, företagande och entreprenörskap.
Med gedigen kunskap och utbildning inspirerar hon sina elever till stordåd. Hon beskrivs som inspirerande, rolig och rättvis. Hon är kreativ och ger mycket glädje. Framförallt hennes sätt att göra verklighetsförankrade berättelser, många ur hennes eget liv är något som eleverna uppskattar. 
Hon arbetar på ett utvecklande sätt med rådgivare, näringsliv och sponsorer - alltid med elevernas bästa för ögonen. 
Hon är en väldigt bra lärare helt enkelt och förra året såg hon sina elever vinna förstapris för bästa kundbemötande på EM i Schweiz, de var stolta över att ha Maisy Borg som lärare. 

 

Årets UF-skola

Vinnare  Lugnetgymnasiet, Falun

Skolan har UF på alla program och konceptet är väl förankrat och finns med i hela skolgången. UF är en naturlig del av skolan.
Skolan vill nu öka andelen och göra UF ännu större genom nya projekt och idéer, UF är förankrat i hela beslutskedjan. Skolan har mycket kunniga, drivna UF lärare som hela tiden vill utveckla idéer och hitta nya inslag. 
Flera av lärarna återfinns i lärarrådet och arbetar hela tiden med kreativa idéer för att utveckla verksamheten. 
Årets skola trodde på ämnesintegration och att använda entreprenörskap som verktyg för språkinlärning. På deras Friday Morning Talks har världen utanför flyttat in på skolan och blivit ett uppskattat inslag. 
UF-verksamheten är allt annat än lugn på Lugnetgymnasiet som är årets skola 2017.

 

 

Alla bilder tagna av Fotograf Agnes Achrén