Den här sidans innehåll kommer från region Dalarna. Välj Dalarna som din region här eller välj en annan region här.

Tävlingar i Dalarna 2019/20

Välkommen till UF-tävlingarna i Dalarna läsåret 2019/20.

Dalarna

Under året genomför vi 14 regionala tävlingar för UF-företagen i Dalarna. Vi har även några lokala och nationella tävlingar. Dessutom finns utmärkelser till Årets UF-lärare och Årets UF-skola.

För varje regional tävling har vi prispengar på 6.000 kr att dela ut. Åtta av tävlingarna kvalificerar till SM i Ung Företagsamhet i Stockholm i maj. Alla UF-företag i Dalarna är välkomna att delta i alla tävlingar.

 

Varför tävla?

Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar lokalt, regionalt och nationellt där ni som UF-företag kan delta. Tävlingarna kan vara en bra krydda för ert UF-år och de flesta ser det som ett roligt moment. Tävlingarna under UF-året är frivilliga. 

Tävlingsmomenten medför en positiv personlig utveckling. Ni utvecklas i att samarbeta och kommunicera, hantera problem, fatta beslut, presentera sig själva och sitt företag. Tävlingsdeltagandet utvecklar självtilliten, modet att våga, se möjligheter och göra något av dem. Vinsten i att tävla ligger i att utvecklas på det personliga planet. Tävlingarna ger även möjligheter till att skapa kontakter och få uppmärksamhet kring sitt UF-företag. För några kan det även ge prispengar. Dessutom ger några av tävlingarna chansen att tävla vidare på SM i Ung Företagsamhet.

Det är viktigt att ni väljer de tävlingar som ni tycker verkar roligast och passar just ert företag. Tävlingarna är inte sammankopplade med betyget utan är helt frivilligt. För vissa av fördjupningsområdena så ingår det att delta i en tävling. När ni valt ut den eller de tävlingar ni vill ställa upp i så läs och följ kriterierna noggrant. 

Mer info och beskrivning av tävlingarna finns/kommer under resp sida till höger. I Dokumentarkivet (inloggat) kommer/finns tävlingskriterierna och tävlingsexempel från tidigare år. Tävlingarna öppnar för uppladdning ca en månad innan sista anmälningsdag.

 

Anmälan till tävlingar

Anmälan till tävlingarna sker genom uppladdning av tävlingsbidrag. Bara UF-företaget själva kan ladda upp tävlingsbidrag för sig. Logga in och välj "Tävlingar" högst upp på sidan. Välj rätt tävling och ladda upp.

För att kolla att tävlingsbidraget är uppladdat:

Logga in och välj ”Mitt UF-företag”. Skrolla ner lite så finns rubriken ”Tävlingsbidrag”. Där kan du se vad som är uppladdat för ditt UF-företag. Är det tomt är inget uppladdat. Alla tävlingar stänger på onsdagar kl 23.59.00! Efter det går det inte att ladda upp tävlingsbidrag.

 

Regionala tävlingar under året

Tävlingarna avgörs under året. Anmälan till tävlingarna sker genom uppladdning av tävlingsbidrag på UF-webben, högst upp när du loggat in. Tävlingarna är helt skriftliga, dvs juryn bedömer det inlämnade materialet utan kontakt med UF-företagen. Vinnarna i Affärsplan och Årsredovisning kvalificerar sig till de nationella tävlingarna, men inte till SM. 

Årets Logotyp – sista inlämningsdag 23 oktober
Årets Affärsplan – sista inlämningsdag 20 november
Årets Årsredovisning – sista inlämningsdag 13 maj

 

Lokala tävlingar

Under januari och februari avgörs tävlingen Årets UF-företag i kommunen runt om i Dalarna. Alla UF-företag är välkomna att tävla i sin kommun. De bästa i varje lokal tävling kvalificerar sig till tävlingen Årets UF-företag i Dalarna.

Viktiga tider är:

  • 4 december Sista anmälningsdag till tävlingen
  • 22 januari Sista dag för uppladdning av delårsrapport (15 jan i Mora)

 

På Dalamästerskapen2020 i Kupolen 25 mars avgörs 8+3 tävlingar för UF-företagen. Dessutom delas två utmärkelser ut, en till Årets UF-skola och en till Årets UF-lärare.

För att delta i tävlingarna krävs att UF-företaget är utställare på mässan och att de lämnar in tävlingsbidrag där det behövs. Anmälan till DM stänger 19 februari och anmälan/inlämning till tävlingarna stänger 11 mars.

För utmärkelserna Årets UF-skola och Årets UF-lärare är alla välkomna att nominera sin skola/lärare senast 19 februari.

Tävlingskriterier mm kommer i Dokumentarkivet senare under hösten. På denna sida kommer även lite mer beskrivningar av tävlingarna.

 

Tävlingar på Dalamästerskapen (inte kval till SM)

 Årets Tillväxtföretag

Årets Upplevelseföretag

Årets Utställning (alla UF-företag på mässan deltar)

 

Tävlingar på Dalamästerskapen (kval till SM)

 Årets Säljare (alla UF-företagare på mässan deltar)

Årets Hållbara UF-företag

Årets Innovation

Årets Hantverkare

Årets Samhällsentreprenör

Årets Vara

Årets Tjänst

Årets UF-företag i Dalarna (bara de UF-företag som kvalificerat sig genom de lokala tävlingarna deltar)

 

 

 

Mer om övriga tävlingar kommer inom kort